فلفل سیاه ساییده شده یکی از پر مصرف ترین ادویه های کاربردی در اشپزی است .این ادویه ی پر خاصیت را با بهترین قیمت در بازار می توان به صورت عمده و جزئی تهیه کرد .
فلفل سیاه یک ادویه طعم دهنده در درجه اول و پس از آن به عنوان ادویه ای خوشبو می توان نام برد که جز واجب ترین ادویه جات منتخب یک آشپز حرفه ای است.فلفل سیاه ساییده شده مخصوصا در غذاهای شمالی و جنوبی همیشه مورد استفاده بوده اند و علت مزه ی خاص غذاهای بومی این مناطق شاید همین باشد .
بنظر شما فلفل سیاه سائیده شده در بازار از مرغوبیت برخوردار است؟
فلفل سیاه چیست؟
فلفل گیاهی است رونده که دارای میوه های ریز کروی شکلی است که پس از رسیدن میوه به رنگ سیاه در می آید و پس از آن آماده ی خشک شدن و مصرف آن در انواع خوراکی و غذاهاست.
فلفل گیاه بومی هندوستان است مثل اکثر ادویه ها که خاستگاه آن ها کشور هند است.
به علت محبوبیت این ادویه که دلیل آن می تواند طعم و بوی منحصر بفرد و تندی آن باشد اروپاییان در پی جستجوی راه ارتباطی به هند بودند و پس از کشف قاره آمریکا گونه ای از فلفل کشف کردند.
فلفل نه تنها خواص درمانی و خوراکی و افزودنی برای انواع غذاها داشته است بلکه در یونان نمادی برای ثروت و پول بوده است. آن ها فلفل را به عنوان پول و هدیه موذد استفاده قرار می دادند.فلفل سیاه به طور کلی در مناطق گرمسیری کشت می شود.
خواص فلفل سیاه
فلفل سیاه دارای خواص زیادی می باشد و علاوه بر مصارف خوراکی میتوان از آن به عنوان ترکیبی برای داروها و ماسک صورت استفاده کرد. در زیر به خواص این ادویه پرخاصیت اشاره کرده ایم :
- مقوی معده و بادشکن
- مقوی حافظه و اعصاب انسان
- علاوه بر طعم دادن به غذا طعم کهنگی غذا را نیز از بین می برد.
- خواص آنتی بیوتیک
- درمان بیماریهای باکتریایی
- خاصیت درمانی برای سرفه و سرماخوردگی
- خواص ضدباکتری در درمان اختلالات تنفسی
- از بینبردن رادیکال آزاد را که مانع فعالیتهای سرطانی در بدن میشود
- تقویت سوختوساز بدن
- سلامت دندان
- داروی ضدافسردگی طبیعی
- ضدنفخ
- تاثیر گرمکنندگی دارد که به گردش خون کمک می کند
- ورم مفاصل و دردهای روماتیسمی را تسکین میدهد
- برای افراد مبتلا به روماتیسم، نقرس و آرتروز مفید است.
طبع فلفل سیاه
طبع فلفل سیاه گرم و خشک است و نسبت به انواع دیگر خانواده فلفل ها طبیعت گرمتر و قوی تری دارد و برای بدن حرارت زیادی تولید می کند به همین دلیل نباید در مصرف آن زیاده روی کرد و حتی به صورت روزانه مصرف کرد البته باز هم بستگی به طبع فردی که فلفل سیاه مصرف می کند دارد.
در طب سنتی گفته می شود هر چه حرارت بدن زیادتر شود باعث کم شدن رطوبت بدن می شود و در نتیجه بدن خشک می شود.
افرادی که فلفل زیادی مصرف میکنند هم دقیقا همین عوارض به بدن آن ها حجوم می آورد یعنی کم شدن رطوبت بدن و خشکی پوست و کدر شدن آن.
مصرف بیش از حد فلفل یک سری عوارض برای بدن دارد که در زیر به آن اشاره می کنیم :
- کهیر
- جوش
- خارش پوست بدن
- حساس شدن و التهاب پوست
- سوزش ادرار
- زخم های گوارشی
طریقه مصرف فلفل سیاه
فلفل سیاه به صورت پودری در بازار موچود می باشد و هم بصورت نساییده شده.
مصرف فلفل سیاه هم مانند هر افزودنی به خوراک و غذا دستور العمل های خاص خود را دارد تا به بهتر شدن طعم و عطر و بوی غذا کمک کند که به این موارد می پردازیم.
- زمان مناسب برای افزودن فلفل به غذا در لحظات پایانی پخت است تا خوراک طعم تلخی به خود نگیرد.
- استفاده زیاد از فلفل موجب سوزش معده می شود پس در مورد میزان مصرف آن باید تجدید نظر کرد.
- سعی کنیم تا جای ممکن مقدایر کم خریداری کنیم تا بتوانیم همیشه به صورت تازه تهیه کنیم و این باعث بهتر بودن طعم و بوی این ادویه است.
دیدگاه خود را بنویسید